Стара Загора посреща "Пътуващо лятно кино с БНТ1“

Седмият сезон на националната кампания за възстановяване на летните кина в България - "Пътуващо лятно кино с БНТ1“ продължава с прожекция в Стара Загора. На 1 август (сряда) от 21:00 часа в Античния форум Августа Траяна жителите и гостите на града ще имат възможност да гледат филма "8 минути и 19 секунди“.

12:05, 30.07.2018
Стара Загора посреща Пътуващо лятно кино с БНТ1“

Премиерата на копродукцията на Българската национална телевизия и VIP Media Film се състоя в рамките на 22-рия София Филм Фест в началото на годината. "8 минути и 19 секунди“ е дебют в пълнометражното игрално кино на най-четения български писател Георги Господинов. Лентата е съставена от шест късометражни филма, базирани върху новели на сборника "И всичко стана луна“, реализирани от различни авторски екипи.

Разказите, които са екранизирани в жанра филм-омнибус, са представени от едни от най-интересните режисьори в новото българско кино – Петър Вълчанов („Обащиняване“), Кристина Грозева („Дъщеря“), Надежда Косева („Старецът и морето“), Владимир Люцканов („Закъснелият дар“), Любомир Младенов („Лицата от последните дни“) и Теодор Ушев („Кристин, която маха от влака“). Впечатляващ е и актьорският състав, взел участие в продукцията: Ирмена Чичикова, Светлана Янчева, Симон Варсано, Иван Бърнев, Китодар Тодоров-Кито, Цветан Алексиев, Христо Димитров-Хиндо и други.

Освен филма "8 минути и 19 секунди“ по време на прожекцията в Стара Загора, ще бъдат показани и още две продукции – детският късометражен филми "Пеперуди“ (продуцент „No Blink“) на режисьора Стефани Райчева, с участието на актрисата Койна Русева и филмът "Дебют“ на режисьора Далибор Матанич на общоевропейската кампания на Европейския съюз "EU&ME".

Следващата спирка от маршрута на "Пътуващо лятно кино с БНТ1“ ще бъде на Лятната естрада в Котел на 2 август (четвъртък), където ще бъде показан филмът „Врагове“ на режисьора Светослав Овчаров.
Тазгодишното турне на кампанията включва безплатни прожекции в общо 24 населени места в страната. Специално за зрителите на БНТ атмосферата от гостуванията на пътуващото кино ще отразяват журналистите Анна Ангелова, Елица Кънчева и Драгомир Драганов. Репортажите ще бъдат излъчвани в специален модул от 12:30 ч. в делничните дни, веднага след обедната информационна емисия „По света и у нас“ по БНТ1.

Проектът се осъществява с подкрепата на: ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА, ВОЛТАРЕН, СТОЛИЧНА ОБЩИНА, Издателска къща „ХЕЛИКОН“, NO BLINK, EU&ME

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад