Атанас Зафиров: Ако ГЕРБ разбират експертния кабинет като служебното правителство, няма да се получи

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Предложението на ГЕРБ за кабинет не покрива критериите за експертност, заяви пред БНТ изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров.

"ГЕРБ поискаха трите най-важни поста в този кабинет - премиер, външни работи и отбрана, което по никакъв начин не предполага експертност. Ако колегите от ГЕРБ разбират експертния кабинет като служебното правителство, което е в момента, няма как да се получи, защото ние се намираме в много по-различна ситуация в момента. Тази ниска избирателна активност и тотална делигитимация на институциите показват, че хората искат по-различен тип управление в момента, а не парцелиране отново политическо на управлението. БСП няма да участва в такъв тип управление. БСП ясно и категорично заяви какво правителство иска - пробългарско ,експертно, равно отдалечено от всички партии, със силна парламентарна подкрепа", посочи Зафиров.

Въпреки че отказаха поканата за разговори за кабинет с ГЕРБ от БСП остават отворени за диалог по парламентарни въпроси, законодателство и политики, посочи той.

"Принципно решение на нашите органи е да не подкрепяме, както кандидат на ГЕРБ за министър-председател, така и за председател на Народното събрание. В случая не коментираме лични качества, а начина и подхода. Най-голямата парламентарна сила, разбира се, е в правото си да излъчи кандидат, а опозиционните сили са в правото си да не го подкрепят", каза още той.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад