ГЕРБ-СДС: Правителство на споделената отговорност или нови избори

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

За ГЕРБ-СДС има два варианта в 50-ия парламент - или правителство на споделената отговорност, подкрепено от максимално широк кръг парламентарно представени партии и с ясен 4-годишен план за работа, или нови предсрочни избори. Това заяви Тома Биков от ПГ на ГЕРБ-СДС в декларацията с приоритетите на формацията в новия парламент.

"За ГЕРБ има два варианта - максимално широк кръг политически сили да излъчим правителство на споделената отговорност. Готови сме на крачка назад и да направим необходимите компромиси, но няма как да постигнем добър резултат, ако останем сами в това отношение. Няма обаче да позволим опита за съставяне на редовно правителство да служи за задкулисни договорки и вътрешно партийни интереси.

Убедени сме, че българското общество има необходимост от радикална промяна от поведението на политическите лидери, а не от още конфронтация, обиди и безвремие. Затова сме готови да участваме единствено в правителство на споделената отговорност с 4-годишен план за управление на страната и максимално широка подкрепа от представителите на останалите парламентарно представени партии. Декларираме, че няма да участваме в управлението на всяка цена и няма да позволим доверието на нашите избиратели да е пропиляно.

За нас вторият вариант са нови предсрочни парламентарни избори. Ако предложената от нас формула на управление бъде отхвърлена от 50-ото Народно събрание, сме готови на това решение като съзнаваме всички рискове, които то носи за държавата и демокрацията. Отиването на нови избори би било лош вариант за страната, но рисковете ще са много по-малки от политическото мнозинство без необходимата подкрепа и ясни приоритети. Това би било генератор на още по-голяма нестабилност и обществено напрежение.

Призоваваме всички парламентарни групи в 50-ия парламент да проявят отговорност. Убедени сме, че пътят за излизането от политическата криза и поставянето на България на пътя на успеха е възможен само чрез ефективен диалог между всички парламентарно представени партии, който да доведе до излъчването на правителство на споделената отговорност с адекватна програма и пълен управленски мандат. Бог да пази България!", се казва в декларацията на ГЕРБ-СДС.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад