Борисов: Всички виждаме как летим към избори

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

ГЕРБ няма да се откаже от номинацията на Рая Назарян за председател на парламента, коментира лидерът на партията Бойко Борисов след като новите депутати не успяха да изберат председател на 50-ия парламент.

Според Борисов съставянето на правителство има смисъл, само ако то е от трите най-големи политически сили в парламента. Това са ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ.

"Ако ме питате дали съм оптимист - не съм. В никакъв случай не съм. Най-голямата партия, по традиция, получава председателя на парламента и след това тръгват някакви процеси.

Всички виждаме как летим към нови избори, защото няма отговорни партии. 100 пъти ви казах, че само с ДПС не можем да направим коалиция. Без да има широк формат, не можем да направим коалиция.

Правителство на споделена отговорност с повече партии има как да се направи, но правителство, в което всички да стоят и, както гледах днес, Денков да си измисля какво е постигнал - ами не си го постигнал без ГЕРБ. Те нямат чувството, че са сгрешили. Считат, че са жертви. Алексей Петров, за съжаление, го няма. Иначе щяхме да отидем всички в манастира и да се разберем с тях.

По-добре ужасен край веднага, отколкото да правим безсмислени неща. Има смисъл управлението, само ако е от трите най-големи партии. Другите, ако искат, добре са дошли също", каза Борисов.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад