Николай Денков: ГЕРБ ще носят тройна отговорност за съдбата на България

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Всяко НС трябва да започва с надежда. Надежда, че ще бъде избрано правителство, което ще работи за хората и бизнеса. Надежда, че събранието ще приеме закони, които ще бъдат от полза за държавата. За съжаление с всеки следващ предсрочен цикъл от избори тази надежда бързо избледнява", заяви Николай Денков от трибуната на НС.

"Затова всяка политическа сила, която свали редовно правителство, без да е готова да състави ново такова, носи двойна и тройна политическа отговорност за съдбата на България".

Посочи, че само от ПП-ДБ са успели да съставят редовни правителства.

"Никоя друга политическа сила не пое тази отговорност в тези трудни времена".

Последните две правителства по думите му са били свалени с общите усилия на ГЕРБ, ДПС и ИТН.

"Не защото правителствата работиха лошо. Те предвижиха България нагоре към средноевропейските нива. В пъти по-бързо, отколкото правиха правителствата на ГЕРБ".

"Ние бяхме свалени, за да може ГЕРБ и ДПС да тиражират лъжата, че само ГЕРБ могат да управляват. Една лъжа, която може да спечели избори, но която няма опора в реалните факти", заяви Денков.

По думите му ГЕРБ и ДПС са получили точно това, което са искали - възможност да съставят правителството, в което Борисов и Пеевски да имат решаваща дума.

"Сега трябва да поемете отговорността и да съставите правителство, защото няма зад кого да се скрият. Длъжни са, а не да се правят на жертви, след като получиха това, което искаха".

Денков посочи, че от ПП-ДБ си вадят поуки от грешките си и ще работят за връщане на доверието у хората. Като най-голяма грешка според Денков у избирателите е именно формирането на коалиция с ГЕРБ. Като опозиция той каза, че ще работят за закони, свързани с конкурентоспособността, привличане на инвеститори, реформата в съдебната власт.

"Ще предложим варианти съответстващите европейски стандарти на "зависналите" закони по плана за възстановяване на плана за устойчивост".

Беше категоричен, че от ПП-ДБ няма да се поколебаят да оповестят всеки съмнителен акт за корупция.

"Липсата на осъдени политици в България не е резултат от една или друга политическа среща, тя е резултат от неработещата прокуратура, антикорупционна комисия и ключови институции".

Денков добави, че ще бъдат конструктивна и проевропейска опозиция и ще продължат да се борят за бъдещето на България.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад