Биографичната драма "Виктор Юго - враг на държавата" от 5 август по БНТ 3

БНТ 3 ще излъчи френския филм "Виктор Юго - враг на държавата" от 5 до 8 август от 22:00 ч.

Филмът е създаден по идея на Ирис Буше, професионалист по английска и френска литература, завършила "Бизнес администрация" във Фрайбург и Аудиовизуални комуникации в Сорбоната. Буше живее и работи в Париж. Започва като асистент в сапунени опери за Франс 2, преди да заснеме първия си сериал за TF1. През 2011 заедно с Никол Дювал създават Quad TV, вече Quad Drama - компания за филмови продукции, излъчвани по телевизионни канали и медийни платформи. Quad Drama е продуцент на минисерията "Виктор Юго - враг на държавата", в копродукция с Френската телевизия. 

СЮЖЕТЪТ

1848 година. Париж е под обсада. Виктор Юго попада във водовъртежа на събитията в страната и в своя личен живот.Разкъсван между семейството, любовницата и политическите размирици, писателят все не намира време да довърши романа "Клетниците". И това закъснение сякаш е предопределено, за да се роди по-голямата истина.

Въпреки че е твърд Роялист, Юго подкрепя Републиката и Луи Наполеон Бонапарт (Наполеон ІІ), който се готви да стане президент. Юго вярва, че той ще извърши нужните и обещавани социални реформи. Но след сформиране на новото правителство, писателят е разочарован и пренебрегнат, той не попада в кръга на решенията и на властта и осъзнава, че е бил използван.

Още за филма може да протечете ТУК

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

 

Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад