Борислав Гуцанов, БСП: Държавната администрация е силно раздута в България

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Всички знаем, че администрацията е силно раздута в България и не може по този начин да остане. Едно сравнение с държава, която е в пъти по голяма - САЩ. Ние надвишаваме тяхната администрация 17 пъти, каза в изнесеното студио на БНТ в Народното събрание Борислав Гуцанов, депутат от БСП.

Повод за коментара му са плановете на бъдещия кабинет за съкращаване с 15 процента на държавната администрация.

Гуцанов заяви, че така че не може по този начин да останат нещата в държавата. По думите му преди 12 преди администрацията е била 130-140 000 души, а в момента е близо два пъти по-голяма.

Той допълни, че приоритет на четирите партии, които направиха тази коалиция трябва да бъде "изтласкването на страната от дъното, в което се намира".

Един от първите задачи ще бъде да се вземат мерки, които да предотвратят вдигане на цената на електричеството от първи януари.

Гуцанов коментира още и планът за възстановяване, върнат от Брюксел. Той не вижда проблем при отстраняването на корекциите и заяви, че не се очаква риск при усвояването на тези средства.
За тази цел обаче "наистина трябва да се направи реалистичен план, който може да подпомогне развитието на икономиката на държавата".

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад