"Възраждане" няма да подкрепят кабинета, виждат продължение на политиките на ГЕРБ

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Възраждане" няма да подкрепи новия кабинет, защото виждаме правителство, което не отговаря на българските националните интереси и най-важното, виждаме продължение на предишните политики на ГЕРБ. Това заяви от трибуната на Народното събрание лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"В коалиционното споразумения забелязахме много сериозни притеснителни повторения с политики, упражнявани преди 12 години", каза Костадинов.

Според него става дума за фундаментални различия, които няма как по никакъв начин да накарат "Възраждане" да подкрепят подобно правителство, заради различията в политическата идеология.

Костадинов посочи като проблемна номинацията на акад. Николай Денков за образователен министър, понеже Денков в бил заместник-министър на образованието във втория кабинет на Бойко Борисов.

"Няма как да подкрепим правителство, в което се заявяват политики, които са антиобразователни. В момента една голяма част от децата ни са извън училищния процес", допълни Костадинов.

Текстовете от коалиционното споразумение, с които от партията не са съгласни са свързани още с въвеждането в българското законодателство на определени позиции от Истанбулската конвенция, както и позицията за влизане в еврозоната. По този въпрос трябва да има референдум, защото всяка една позиция, която касае бъдещето на България, по нея трябва да се произнася българския народ, а не временно избраните български представители, категоричен бе Костадинов.

Като друг пропуск той открои отсъствието на мерки в споразумението по отношение на демографията. В контекста на разговорите за зелената сделка и енергийната независимост, по Костадинов никъде не е записано довършване на АЕЦ-Белене.

Колкото до ограничителните мерки, наложени заради пандемията от COVID-19, Костадинов заяви:

"Нека никой тук не се заблуждава, че ние ще оставим подобни дискриминационни мерки без последици", каза Костадин Костадинов.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад