Петър Петров заяви защо няма да подкрепи предложения кабинет

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Зам.-председателят на ПГ на „Възраждане” Петър Петров заяви защо няма да подкрепи предложения кабинет. Според него в коалиционното споразумение е очаквал да види декларираните мерки за съдебна реформа, изпълнение на заявени политики в полза на правосъдие за гражданите, но за съжаление, повечето от нещата са били анализи, обсъждания, стратегии.

"За 7 страници и половина на част Правосъдие, думата анализи се повтаря 14 пъти, думата обсъждания 9 пъти", каза той. Прочел е, че ще се работи в процедурите по избор на държавните регулаторни органи да участват НПО-та. Петров каза, че че НПО-тата, които проявяват интерес към държавата - изпълнителната власт, са пряко или косвено финансирани от чужди спонсори и посолства. Дейността им също се изчерпва с анализи, стратегии и обсъждания, каза той и предположи, че юристите на тези НПО-та са написали голяма част от програмата на коалиционното правителство, в част правосъдие. Петров предполага, че заради това в него присъстват заявления за деполитизиране на ЦИК и премахване на политическите представители в ЦИК. Той попита, ако това е така - как ще се осигури прозрачност в изборите.

Петров заяви, че в споразумението няма експертиза по отношение на наказателния процес. Смята, че в част Правосъдие има огромно непознаване на тази материя.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад