Кирил Петков пред НС: Моята първа заповед ще бъде всеки в МС да влиза със зелен сертификат

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Днес е важен ден да продължим промяната - промяната на мисленето и промяна в управлението. Първата ни задача е всички да осъзнаем, че ако искаме по-добро бъдеще за България, трябва да работим заедно. Това заяви от трибуната на Народното събрание Кирил Петков.

Заедно трябва да работим и с опозицията, когато говорим за конституционни промени, промени в съдебната власт, допълни Петков.

Той очерта и основните приоритети на следващото правителство.

В област "Енергетика":

- Трябва да се избегне увеличаването на цената на тока за битовите потребители от 1 януари;
- Трябва да направим всичко възможно да намалим и цените за бизнеса.

Новата стратегия трябва да се уповава на следните два принципа:

"Ниски цени за конкурентоспоспобност и комфорт на битовите потребители, както и диверсификация. Не трябва да зависим от никой! Гръцката връзка трябва да стане основен приоритет", подчерта Петков.

В сектор "Здравеопазване":

- Да се преборим с ковид кризата;

Имаме два варианта оттук нататък, каза Петков:

"Махаме зелените сертификати, не ни интересува ваксинацията, затваряме си очите пред фактите на науката". Другият вариант: "Трябва да се ваксинираме, доброволно, но трябва да информираме българския народ, че това е единственият път напред, ако не искаме да затваряме децата си, ако не искаме да застрашаваме възрастните си роднини, ако не искаме да пълним болниците".

Моята първа заповед, ако бъда избран за министър-председател, ще бъде всеки в Министерския съвет трябва да има зелен сертификат.

"Защото не може малкият ресторант на ъгъла на София да трябва да изисква зелен сертификат от своите клиенти, а в МС да се влиза без такъв", мотивира се Петков.

"Мотото на нашето правителство ще бъде "Нулева толерантност към корупцията. Нулева толерантност към всеки един лев, изхарчен неправомерно", заяви още Петков.

Към опозицията Петков се обърна с думите:

"Призовавам ви следете всяка наша стъпка, следете всяка наша грешка и разчитам на вас да бъдете конструктивни и критични към нашите действия. Когато говорим за конституционните промени - нека забравим нашите лични и политически цели, имаме национални интереси, за които сме отговорни. Нека дадем на България едно истинско и честно правосъдие", каза Кирил Петков.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад