Георги Панайотов: В бюджета трябва да бъдат заложени повече средства за отбрана

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Със сигурност новият кабинет е изправен пред много предизвикателства, но корупцията е едно зло, което спъва развитието на страната. Този феномен трябва да бъде премахнат веднъж и завинаги, за да има в България нормален бизнес и да се радваме на нормален живот. Това заяви в изнесеното студио на БНТ в Народното събрание Георги Панайотов, служебен министър на отбраната.

Той допълни, че в оглавяваното от него ведомство през последните месеци са променени наредби и заповеди, с които е постигнато по-ефективно усвояване на средствата, що се касае до отбраната, както и по-резултатен контрол.

Според него в бюджета за догодина трябва да бъдат заложени повече средства за отбрана:

"В бюджета за догодина Министерството на отбраната е предложило 1,7 % от БВП да бъдат заделени за отбрана. Този процент трябва да надвиши дори ангажиментите, които сме поели към НАТО - а именно 2%. И това няма да е достатъчно, защото в нашите съседни държави въоръжените сили се развиват с темпове много по-бързи от нашите. Това е една червена лампа, с която трябва да се съобразим и да ги догонваме", каза Панайотов.

Панайотов се изказа положително относно текстовете в коалиционното споразумение, според които наличната бойна техника да се поддържа в страната и да се купува от страни-съюзници от НАТО и ЕС. "Нашите съюзници от НАТО и партньорите ни от ЕС произвеждат изключително качествени оръжейни системи", каза Панайотов.

Той заяви, че започва подготовката си за новия пост. Георги Панайотов беше предложен за нов посланик на България в САЩ. Допълни, че познава страната и политическата система, историята и традицията отвъд океана.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад