Династията на Борджиите 3

Разврат и убийства за власт с.. Амин! Адът се отваря с Борджиите на престола в Рим! Всички фамилии отговарят със същите грехове, равни в престъпления от Плът и Кръв.

Държава: Ирландия, Канада, САЩ, Унгария
Година: 2011-13
Времетраене: 50 минути
За продукцията
Всички епизоди

9-сериен телевизионен филм

Режисьор: Нийл Джордан

В ролите: Джереми Айрънс, Франсоа Арно, Джоан Уоли, Холидей Грейнджър, Питър Съливан, Шон Харис, Лоте Вербек, Дейвид Оукс, Боско Хоугън, Джина Маккий, Колм Фиоре, Себастиян де Суза, Боско Хоугън, Дерек Джейкъби, Стивън Беркоф, Камила Ръдърфорд, Айвън Кей и др.

Разврат и убийства за власт с.. Амин!
Адът се отваря с Борджиите на престола в Рим! Всички фамилии отговарят със същите грехове, равни в престъпления от Плът и Кръв.

През 2011 в ефира се появяват два международни сериала за управлението на Борджиите в края на ХV век - американският "Династията на Борджиите" /Ирландия, Канада, САЩ, Унгария/ и европейският "Борджиите" /Франция, Чехия, Германия/.

Веднъж получили трона с измама, Борджиите трябва да се задържат, като подчинят света, но той не е единен...

Испанска фамилия се качва на Римокатолическия престол и се опитва да сложи ръка върху цяла Ренесансова Италия и Европа с мъчения, изнудване, бракове и смърт. Родриго Борджия е новият папа Александър VІ. Двама от синовете му са в брак със съпернически фамилии, а жените на Папата служат на страстта, за подгряване на огъня за кладите. Борджиите са първата истинска криминална фамилия в историята, вдъхновила политическия трактат на Макиавели - "Принцът" и романа на Марио Пузо "Кръстникът".

Международна копродукция, със снимки в Унгария, "Династията на Борджиите" е дългогодишно намерение на ирландския режисьор, сценарист и продуцент Нийл Джордан /"Играчка-плачка" (1992), "Майкъл Колинс" (1996), "Закуска на Плутон"(2005)/. През 2010 Стивън Спилбърг с "Дриймуъркс" става продуцент на проекта, разпространяван от Showtime като драма, подходяща да заеме мястото в ефира след "Тюдорите".

Режисьорът предлага четири сезона за Борджиите, но остават само три заради скъпата реализация. Така че филмът свършва преди смъртта на Папата. Кампания на феновете обаче води до решение за продължение във формат на електронна книга с две серии за финал.

Джереми Айрънс е Родриго Борджия - амбициозен испански духовник и патриарх на фамилия, който се стреми към богатство, власт и влияние. През 1492 е избран за следващия папа Александър VІ. Хитър и комбинативен, Борджия е отдаден на семейството си, но винаги в компанията на красиви жени. Въпреки корупцията и лукавството той вярва, че прави това, което трябва, но често сам си задава въпроси дали наистина е така...

Любимци са синът му Хуан и дъщеря му Лукреция, има специално отношение към майка им Ваноца. Най-големият му син Чезаре е посветен в църквата, но предпочита оръжието пред молитвите - самоуверен, остроумен и нетърпелив, той избира да бъде воин, от който се страхуват лидерите в Европа. Слабото му място е любовта и връзката със сестра му.

Лукреция е "райската ябълка", тя е неустоима и лекомислена - с първа нещастна любов, извънбрачни връзки, незаконно дете и няколко уговорени и провалени брака, докато не се хвърля в забранените обятия на брат си.

Куртизанка и майка на децата на Борджия, Ваноца деи Катанеи не е застрашена от любовницата на съпруга си - Джулия, двете създават особена връзка и тя завинаги остава в сърцето на Папата - духовно...

Джулия Фарнезе е прелюбодейката на Родриго - умна и свободолюбива, тя печели доверието му и става добър съветник на дъщеря му Лукреция.

Хуан Борджия е губещият син - арогантен, страхлив, глупав и жесток, наказан дискретно с убийство след опиум във вертепа.

Микелето Корела е оръженосецът на Борджия, с грижа за безопасността му, тайно отдаден на хомосексуални връзки, които определят избора му във войната с фамилия Сфорца.

Най-малкият син Джофре Борджия изглежда най-непопулярен, женен за принцесата на Неапол в поддържащ властта съюз.

Джулиано дела Ровере е кардиналът, загубил папските избори срещу Родриго Борджия. От този момент той има една цел - да разобличи новия папа като похотлив богохулник.

С няколко неуспешни опита за съюз с френския крал и с дегустатора за отравяне, той мечтае за смъртния одър на Борджия. Наказан и измъчван от Чезаре, Дела Ровере напуска Рим, но все пак един ден ще стане Папа - Юлий ІІ.

Катерина Сфорца е "легендарната тигрица" на клана Сфорца - основен съперник на Борджиите в преплетени любовни връзки и убийства за властта в Рим и Италия...

Борджиите са богати само на грехове, неизмеримо по-големи от трона, на който се издигат ....

Златна Романова