Династията на Борджиите 2

Династията на Борджиите 2
В предаването
Всички епизоди

Династията на Борджиите

2 сезон, 1 епизод

Опитът за отравяне на Дела Ровере е неуспешен, кардиналът пак оцелява. Вестите не са добри. Сега Папата смята, че най-важно е единството на фамилията, за да оцелеят срещу многото си врагове - и отвън, и отвътре, не само фамилиите Орсини и Сфорца... Но плътта се разлага. Родриго Борджия изневерява с евтина куртизанка на Джулия Фарнезе, докато тя отсъства. Това не е моментно, а трайно желание.

Светият отец вече се е наситил сексуално на своята фаворитка Фарнезе и търси други по-млади и непознати изкушения. Така открива скритата красота на реставратора Виторио, който е чирак при Браманте. Всъщност Виторио е Витория, преоблечена като мъж, защото по това време жените не могат да бъдат художници. Тя работи за реставрацията на твърде "еротични" стенописи, открити в пещера от древни римски времена. Папата решава да ги премести в специална зала в двореца, за да им се наслаждава, вероятно "заедно с Витория" и това го подсеща и за други римски забавления за народа с "пир по време на чума".

Вместо гладиаторски битки Борджия решава в Рим да се проведе карнавал с маски. За целта е създаден макет на египетския бик Апис, който ще бъде изгорен в разгара на веселбите. Разходите от хазната са без значение за този маскарад, в който Борджиите и техните приближени се разхождат, в ролята на богове и богини. Джулия е наясно с изневерите на Родриго, търси съвет от Ваноца и води символен разговор с Витория, която може да бъде и съперник, и съюзник - според събитията. Междувременно двамата братя Хуан и Чезаре провеждат състезание помежду си - с рапири и с коне.

В дуела печели Чезаре, в гонката е спънат от бодлите, разсипани от Хуан. Лукреция се радва на майчинството, за бебето й ще бъде избрана дойка, за да може дъщерята на Борджия да запази младоста си за някой друг по-изгоден брак. В Неапол френският крал Шарл е болен насред чумата и търси виновника, предал народа си на "кафявата гостенка".

Сред препарираните трупове на трапезата с Тайната вечеря в двореца, той забелязва, че столът на Юда е още празен. Според Шарл няма кой друг да е бил предателят освен наследникът на Феранте - Алонсо. Той е избягал, но е намерен, за да покаже всички мъчения, изобретени от баща му в подземието. Едно от тях Шарл ще избере за него. Но това не е краят на отмъщението на френската корона, която наивно виси на една лъжа.

*zr

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад