Династията на Борджиите 2

Династията на Борджиите 2
В предаването
Всички епизоди

Династията на Борджиите 2

2 сезон, 4 епизод

Манастирът, където служи любимата монахиня на Чезаре - Урсула, е нападнат зверски от френски войници, по поръчка на Сфорца. Урсула е мъртва след потресаваща гавра. Французите режели ушите на жертвите си и ги носели на врата си като трофеи. Чезаре Борджия ще отмъщава. Неговият верен слуга Микелето ще събере кондотиери от всички знатни фамилии, ощетени с материални и човешки загуби.

Сформираният наказателен отряд действа тайно, изобретателно и жестоко. Нападателите на манастира са примамени, заловени и измъчвани до постигане на признание и разкриване и на други тайни ходове и предателства. Спасението им от мъченията на Микелето е само едно - бърза смърт. Във Ватикана Папата се готви за война на всички фронтове с измислен план. Съюзява се с фамилиите от Северна Италия за битка срещу французите, за да умори и обезсили отвътре и двете сражаващи се страни.

Пътувайки към бойното поле, Борджия се среща с френския крал. Дните на Шарл се преброени заради чумата, която носи от Неапол, той го знае, но няма да се откаже от последната схватка.

Борджия се настанява в двореца на херцога на Мантуа, чиято млада и красива съпруга е тази, с която Папата е прекарал онази нощ, когато Джулия Фарнезе отсъстваше. Двамата прелюбодейци ще прекарат още една сексуална страст с "молитва за дъжд", който да "намокри барута" на воюващите.

Но от това няма нужда, защото ударът не идва от небето, а от Чезаре Борджия, който тайно напада войниците. От благодарност за спечелената битка, всички папски съюзници ще му се отплатят с богатството си, в негова прослава.

В отсъствието на Родриго, на папския престол той оставя дъщеря си Лукреция, за ужас на Корията.

Тя преподава на кардиналите уроци по милосърдие чрез готварство и заедно с Джулия Фарнезе и майка си Ваноца се опитват да помогнат на бездомните, лишени вече и от приюти, и от свободно течаща вода....

*zr

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад