Династията на Борджиите 2

Династията на Борджиите 2
В предаването
Всички епизоди

Дианстията на Борджиите 2

2 сезон, 5 епизод

Френската армия се оттегля. Папата изпраща Чезаре във Форли при Катерина Сфорца, за да я покани да дойде в Рим и да се закълне във вярност пред престола, на колене. Катерина, известна като "тигрицата", е изключителна съблазнителка и непреклонна да стори каквото и да било, ако сама не пожелае. Тя винаги има свои планове.

След няколко празни дни, но с бурни сексуални нощи, "тиргицата" замайва Чезаре с плътски удоволствия, отлагайки отговора на въпроса му - дали ще дойде в Рим. На последната сутрин пристига братовчед й Джовани Сфорца, бившият съпруг на Лукреция. Той отново се подиграва с фамилията Борджия и е убит.

Форли е родното място на Микелето. Садистичният убиец и охранител на Чезаре го води в родния си дом, където майка му мисли, че синът й е доктор и продължава да се учи. Асоциацията с дисекция на трупове съвпада с нейната илюзия за неговото тайно и реално занимание - на хладнокръвен убиец.

В семейството има много тъмни истории. Микелето и брат му са сексуална двойка от години, срещите им са нощем на гроба на баща им, който е убит от Микелето и причината за неговата хомосекуалност вероятно започва от там. Брат му ще се жени и това е по-добре, отколкото публично да го изкормят, ако разкрият наклонностите му. След убийството на Джовани Сфорца Чезаре и Микелето едва успяват да се измъкнат от Форли, преди портите да се затворят. През това време Родриго Борджия обикаля Флоренция, преоблечен като монах, за да "опознае враговете".

Един от тях е свещеникът Савонарола, обявен за еретик, но следван от множество верни последователи като водач срещу всички народни грабители - и църковни, и светски - кардиналите, лихварите Медичи и други съмнително богати фамилии. Борджия вечеря с Макиавели и Медичите. Неговите "папски" сметки също са в тяхната банка. Той завоалирано предлага "да превърнат опасния Савонарола в светец", което може да случи само със.. смърт. В среща с Дела Ровере, Савонарола припомня своето апокалиптично видение и го благославя като "бледия ездач на смъртта".

Заети напоследък с благотворителност, папските жени - Лукреция, Джулия Фарнезе и Ваноца - обикалят вертепите, за да търсят улики за прегрешения на кардиналите. Предлагат следка на една от съдържателките - да им докладва за посетителите си срещу подобряване с хигиена и удобства на нейния публичен дом.

В това пъклено време, докато всеки преследва нещо - за добро или лошо, папският дворец е разтресен от удар до основи и това не е обикновен дъждовен гръм, а голяма земна сила. Всички бягат в паника, падат стени и колони, има затрупани.

Едно дете умира в ръцете му. Сломен, Папата е изплашен от греховете, предизвикали Божия гняв и призовава за "пост и молитва", но дали тези ритуали ще спрат стихията на възмедието за грешните им помисли и действия...

*zr

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад