Династията на Борджиите 3

Династията на Борджиите 3
В предаването
Всички епизоди

Династията на Борджиите 3

3 сезон, 8 епизод

Войната между фамилиите Борджия и Сфорца продължава в съревнование за свещени реликви и привличане на поклонници. Родриго ще изложи Копието на Лонгин, предоставено като оригинал от евреите. Тяхното оставане в Рим още е под въпрос въпреки намеците за общите им корени с Родриго...Те трябва да осигурят още подкрепа за папската власт и предлагат хитра атака срещу турските кораби в пристанищата, които познават добре. Събираните от тях данъци и средства ще се събират в отделна папска сметка за войната с Турция.

В същото време Катерина Сфорца излага Плащаницата от Константинопол и докато вярващите се удивляват на "кървавите сълзи", Чезаре и Микелето разкриват, че е фалшива и едва не изгарят в поредния опит за убийство.

Фредерико е ръкоположен от Папата за крал на Неапол и предлага Лукреция за дипломатически представител на Ватикана. Тя е изненадана и поласкана, но когато се връща в двореца, разбира, че е попаднала в затвор.

Микелето не може да чете, но има фотографска памет. Неговият любовник оставя кодирани писма, написани огледално с цифри, които отговарят на дума или стих в книга със сонети.

Чезаре ги разчита и така разбира, че верният му охранител е подмамен като проводник на сведения за екзекутора на Сфорца - Риуфи, а сестра му Лукреция е заложник на краля на Неапол в същия план. Задава се тежко отмъщение....]

*Златна Романова

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад