Династията на Борджиите 2

Династията на Борджиите 2
В предаването
Всички епизоди

Династията на Борджиите 2

2 сезон, 8 епизод

Хуан Борджия се връща ранен в Рим от замъка Форли и лъже, че не е избягал от битката и че синът на Катерина Сфорца е мъртъв. Неговият испански оръженосец е възмутен от липсата на чест, защото "войната се води с мъже, а не с деца", и не желае да участва в недостойни дворцови игри за власт с убийства. Той охранява в килия пленения син на Катерина - Бенито, тежко ранен и измъчван.

Микелето се двоуми дали "да освободи момчето от мъките". Чезаре го посещава и успява да го срещне с баща си, за да чуе историята за "обсадата на Форли". Испанецът е прав, че Родриго Борджия всъщност знае истината, която уж търси. Единият му син е слаб воин, а другият вече е враг на брат си. Венерическата болест на Хуан и раната му не се лекуват, последното убежище за болките му е с опиум от "сълзите на мак" във вертепа.

Папата е безсилен в смъртоносна семейна война. Надеждата за малко светлина е Лукреция, чиято фамилия "Борджия" й позволява да не избира, а да има всичко, като съчетава сделки с удоволствия. Така майка й Ваноца я убеждава, че може да има едновременно и съпруг, и любовник, а после може би и друг...

Лукреция ще се омъжи за богатия генуезки наследник Калвино Паланчини и ще спи с брат му Рафаело, докато... не й омръзне. Кардинал Дела Ровере изпитва угризения в своя отровен план - първо за убийството на папския дегустатор, който е благопристоен и честен божи човек, но..."когато си добър, а служиш на злото, тогава си част от него".

Затова неговият "вярващ" помощник-монах бързо ще отведе благия дегустатор на дъното, за да заеме мястото му на трапезата на Борджия и кардиналите, които още постят, остават им 14 дни. По волята на Папата, Чезаре Борджия и Микелето връщат на Катерина сина й Бенито и въпреки изкушението за отмъщение няма да го убият, защото той носи маслинена клонка за мир. На раздяла Чезаре ще го предупреди да запомни този "акт на милосърдие"....

*zr

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад