Династията на Борджиите 2

Династията на Борджиите 2
В предаването
Всички епизоди

Династията на Борджиите 2

2 сезон, 3 епизод

Паоло е намерен обесен, с предсмъртна бележка в джоба. Лукреция осъзнава, че е бил убит, защото той не може да чете и да пише. Тя припада, остава на легло и отказва да кърми детето си. Чезаре и Родриго се опитват да я убедят да се грижи за бебето.

Единственото, което успява да я склони е християнско погребение на Паоло, което доказва, че той не е самоубил се грешник, а някой друг е отнел живота му. Този "друг" е Хуан Борджия и цялата фамилия е потресена. Лукреция му отмъщава, докато брат й смущава съня й в бурна сексуална нощ. В избухналия пожар пада още един невинен труп.

През това време кардинал Джулиано дела Ровере преговаря с бенедиктински монаси за общ сговор срещу Папата. Те са готови за действия само ако са водени от Савонарола. Френският крал препарира сина на Феранте в двореца в Неапол, като предател на трапезата с трупове на Тайната вечеря.

Катерина Сфорца и Джовани Сфорца са готови за съюз с французите срещу Борджия. Техните войски ще се съберат пред портите на Рим и Ватикана. Папата поръчва да се леят оръдия и топчета, но всичкият бронз е използван за неговите карнавални пиршества.

Реставраторката Витория дава идея, оръдията да бъдат от гипс. Отливат се и се чупят, но ще послужат за заблуда. Спасителят на града е Чезаре Борджия, който излиза сам на преговори с френския крал пред струпаните войски. Зад него са стените на Рим с подредени бутафорните оръдия, но камуфлажът успява да заблуди враговете, които се оттеглят този път. Всички си отдъхват и приветстват Чезаре за хитрата победа, но докога....

*zr

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад