Династията на Борджиите 3

Династията на Борджиите 3
В предаването
Всички епизоди

Династията на Борджиите 3

3 сезон, 9 епизод

Битката за власт преминава от свещени реликви към оръжейни ресурси...
По заповед на Чезаре Микелето убива любовника си и изчезва. На негово място младият воин Борджия избира граф Орсини, който денонощно трябва да следи и докладва за състоянието на сестра му Лукреция. Самата тя с облечкчение се прибира в Рим заедно с детето и съпруга си, след като приказно успява да приспи всички в двореца в Неапол. Помага й горската билкарка, която й признава, че е помогнала и на крал Фредерико да инсценира отравянето си.

У дома обаче Лукреция признава пред майка си Ваноца, че пак не се чувства щастлива и свободна. Причина са мерките за сигурност на Чезаре, призован на дуел от Алфонсо, който не е сляп за чувствата между брат и сестра. През това време войните за власт не могат да продължат, защото някой изкупува от находището всичката сяра, необходима за производството на барут.

Чезаре търси кой е новият собственик на суровината за оръжие и се съмнява в Сфорца, те от своя страна подозират него. Убит е поредният предател. Целта да се обвиняват взаимно и да спрат с бойните си действия е изпълнена.

Това е временното желание на Родриго Борджия, което той възлага на евреите. Те трябва да изпълнят и тази задача, като част от пазарлъците с Папата, за да живеят и търгуват в Рим. Нещо повече, задължени са дори, по негова воля, да се преструват на християни и да се кръстят - публично, дори и да са синове на Авраам, защото "така ще им е по-лесно".

Търговецът на сяра е разкрит от Чезаре, който стига до среща с баща си, за да получи най-накрая благословията му да ръководи папската войска плюс опрощение на греховете си, т. е. Чезаре получава всичко за спасението на фамилия Борджия. Родриго няма друг избор...

*Златна Романова

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад