Династията на Борджиите 2

Династията на Борджиите 2
В предаването
Всички епизоди

Династията на Борджиите 2

2 сезон, 6 епизод

След гръмовните разрушения и жертви в Базиликата "Свети Петър", тълкувани като Божи знак за прегрешения, във Ватикана Папата и кардиналите заедно се молят и постят. Менюто е еднообразно, разрешена е риба. Дегустаторът задължително опитва първата хапка. Провеждат се папски аудиенции за народа с благословии и опрощения, разгадани като поредния спектакъл.

Папата търси начин да се отърве от отец Савонарола във Флоренция, който проповядва против Медичите, лихварите, грабежите и престола. Народът, който го следва, става все по-многоброен и жертвоготовен. Пиетро Медичи едва успява да се измъкне от разгневената тълпа. Асканио Сфорца е изпратен с изкусително предложение към бунтаря-свещеник - предлага на Савонарола да стане кардинал, но той безцеременно отказва да продаде душата си, дори и да е "твърде близо до огъня, който може да го изгори".

В това опасно време - с видими и невидими капани, Чезаре Борджия все повече се чувства воин, зает с тайни бойни действия, отколкото свещенослужител на църквата. С Микелето и събрания отряд от кондотиери, Чезаре подготвя обир на златото на Медичите, докато го пренасят. Баща му обаче не може да се откаже от неговата кардиналска тога - Родриго вече е разпределил ролите между синовете си - Хуан е воин, Чезаре е кардинал, засега....

Позициите на Папския престол остават нестабилни, нужни са нови съюзници и както винаги най-лесно ще бъде с брак. Лукреция пак трябва да бъде омъжена. Тя не е съгласна. Папата разчита на майка й Ваноца да я убеди. Кандидатите са от Генуа. На огледа от балкона Лукреция е привлечена повече не от избраника, а от неговия брат. Междувременно Джулиано дела Ровере изпробва действието на отрови, с помощта на "прекалено вярващ" млад монах, докато стигне... смъртоносната доза.

*zr

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад