Династията на Борджиите 2

Династията на Борджиите 2
В предаването
Всички епизоди

Династията на Борджиите 2

2 сезон, 7 епизод

Хуан Борджия се връща от Испания в Рим. Съпругата му е бременна и Папата е доволен от новия му живот, но не знае за болестта му. Хуан е заразен със сифилис и както му обяснява лечителят - "похотта заразява първо съзнанието и после - плътта".

След брат си Чезаре, той ще бъде вторият пратеник във Форли, за да накара Катерина Сфорца да се поклони и признае властта на Папата. Папската армия се струпва пред двореца й, но тя е готова за отбрана и удар - всички оръдия са насочени и Хуан е посъветван да излезе на преговори с бяло знаме.

В последвалата кратка среща отвън синът й става заложник на Хуан, който го измъчва пред очите й, за ужас дори на собствените му войници. Катерина обаче пак "няма да се поклони на римския сводник" въпреки виковете и страданието на сина й Бенито. Помощта идва навреме от войската на братовчед й Лудовико Сфорца от Милано. Римската войска е атакувана, Хуан е ранен и бяга сам в гората.

През това време Лукреция се опитва да избегне поредния уговорен брак с наследника на Генуа или поне да се свърже с... неговия брат. Тя търси начин за среща и се представя за художничка, за да привлече вниманието на този, когото тя харесва. За съжаление, той не е първородният син и наследник в генуезката фамилия Паланчини, богата с кораби, злато и войска.

Лукреция ще трябва да се омъжи за изгодния на престола партньор и тя ще изпълни волята на баща си Родриго, но вероятно със свой план за друга връзка. Чезаре, Микелето и Макиавели обикалят Флоренция, наблюдавайки проповедите на Савонарола. Сред последователите му вече са и ожесточени деца, който събират произведения на науката и изкуството за "Кладата на суетата".

Отецът даже не е и еретик, както се готвят да го обвинят, защото опиянен от аскетизма, той отхвърля всички ценности, не само материалните, но и духовните - тези на познанието и творчеството.

В кладата му е хвърлен един Ботичели, "рисуван с години и изгорен за миг".... Кардинал Дела Ровере продължава с отровните си опити - верният му монах-помощник става все по-устойчив на дозите, връщайки се за пореден път от смъртта, която трябва да стигне до Борджия.

*zr

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад