По-хладно и с валежи в четвъртък

18:32, 28.08.2024

Максималните температури ще бъдат в широки граници, от 23° в Североизточна България до 31° в Западна България и Горнотракийската низина, в София - около 27°, на морския бряг - между 24° и 27°.

Още преди обяд над Източна България, включително и по Северното Черноморие, а след обяд много места и в останалата част от страната ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в Лудогорието и планинските райони. Има условия и за градушки. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, предимно умерен. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е от 27° до 29°.

И в планините на много места ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевци и временно усилване на вятъра. Има условия и за градушки. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 20°, на 2000 метра - около 14°.

И през следващите два дни на много места ще има валежи, в отделни райони временно интензивни и с гръмотевици. Вятърът ще е слаб до умерен от север. Максималните температури в петък ще бъдат между 25° и 30°, в събота – с 2-3° по-високи.

В неделя облачно с валежи ще се задържи в Югоизточна България, а в останалата част от страната ще бъде предимно слънчево. След обяд и в планините са възможни изолирани краткотрайни валежи. Затоплянето ще продължи.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад