Слънчево, но със следобедни превалявания днес

07:00, 27.08.2024

До обяд в повечето райони ще преобладава слънчево време. След обяд по-значителни увеличения на купестата и купесто-дъждовната облачност ще има над северните и източните части от страната. На места, главно в Североизточна България, ще превали и прегърми. Ще духа слаб и умерен вятър от североизток-изток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, в София - около 30°.

По Черноморието сутринта все още превалявания от дъжд ще има в крайния южен участък. В останалата част от крайбрежието преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд над Северното Черноморие облачността ще се увеличи. На места ще превали и прегърми. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 27° и 31°. Температурата на морската вода е от 26° до 29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще преобладава слънчево време, но след обяд на отделни места ще има превалявания от дъжд. Ще духа умерен и силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра - около 16°.

В близките дни в часовете до обяд над повечето райони ще преобладава слънчево време. След обяд и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи, придружени от гръмотевици. По-интензивни ще са явленията към четвъртък-петък. В сряда и четвъртък вятърът временно ще е север-северозапад, а през следващите дни отново ще е от североизток, в Източна България - умерен. През повечето дни от седмицата максималните температури ще бъдат между 27° и 32°.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад