Силен южен вятър и още по-високи температури

06:27, 28.03.2024

До обяд валежите в западните райони ще спрат, а облачността ще се разкъсва и ще намалява до предимно слънчево време. Над Централна и Източна България около и след обяд ще има валежи от дъжд, на места придружени от гръмотевици. Ще духа умерен, в Източна България – силен юг-югозападен вятър, който след обяд ще отслабва.

Минималните температури ще бъдат между 7° и 13°, в София – около 8°, а максималните - между 20° и 25°, в София – около 20°, по Черноморието от 15° по северното крайбрежие до 19°-20° по южното.

В масивите от Западна България ще има слаби валежи от дъжд, над 2300 метра – от сняг, но до обяд ще спрат, а облачността ще се разкъсва и намалява. Над масивите от източната половина от страната преди обяд ще преобладава слънчево време, около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има валежи от дъжд, главно в Родопите – придружени от гръмотевици. Ще духа силен, по най-високите части - бурен югозападен вятър, който след обяд и там ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра – около 6°.

В петък и през следващите дни ще бъде предимно слънчево. Дневните температури ще се повишават, като в неделя и понеделник максималните ще са над 24°-25°, в отделни райони - до 30°.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад