Температурите падат надолу, започват валежи и гръмотевици

13:28, 04.09.2024

В следобедните часове в по-голямата част от страната ще остане слънчево, но ще има и изолирани превалявания и гръмотевици, с по-голяма вероятност в планинските и източните райони, включително и по Северното Черноморие.

Максималните температури ще бъдат от 30° в Североизточна България до 35° в Северозападна и Югозападна, в София около 31°, по Черноморието между 26° и 29°. Вятърът ще бъде слаб до умерен, с посока от североизток.

Екстремално висок е рискът днес от възникване на пожари в западните и централните части на Дунавската равнина,
както и в много райони от Югоизточна България.

И утре ще преобладава слънчево време, с вероятност за следобедни превалявания и гръмотевици главно в планинските райони от страната. Максималните температури ще бъдат от 29° до 35° , в София около 30°, на морския бряг между 27° и 29°. В Североизточна България и по Черноморието ще духа умерен вятър с посока от от север-северозапад.

И в планините вятърът ще бъде от север-северозапад, умерен, но през втората половина на деня на много места там ще превали и прегърми.

С валежи, на места интензивни, ще бъде утре в много райони от Западна и Централна Европа. Гръмотевични бури ще има на Апенините, както и по западното крайбрежие на Балканите. Необичайно топло за сезона ще бъде в Германия, в Берлин 33°.

През следващите дни температурите у нас ще продължат бавно и постепенно да се понижават.

Ще преобладава слънчево време, но в часовете от около обяд до полунощ, ще има райони с превалявания и гръмотевици, на повече места в страната в петък и събота.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад