Валежи, гръмотевици и захлаждане през новата седмица

06:00, 26.08.2024

Въпреки, че и днес ще се задържи по-често слънчево, ще има и немалко райони с валежи и гръмотевици. По-значителни ще са в крайните югоизточни части от страната. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Температурите ще се понижат и максималните ще са между 31° и 36°, в София - около 30°.

По Черноморието ще се задържи предимно слънчево, с изключение на южното крайбрежие, където през деня ще се развива купесто-дъждовна облачност, очакват се временно интензивни валежи и гръмотевични бури.

Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 29° и 32°. Температурата на морската вода е 27°-28°. Вълнението на морето ще остане около 2-3 бала.

И в планините сутринта ще бъде слънчево, след обяд - с купесто-дъждовна облачност и с краткотрайни валежи.

Временно интензивни ще са в района на Странджа - Сакар. Ще бъде и много ветровито с умерен, временно силен вятър с посока от изток-североизток.

Дъжд ще вали и във Великобритания, на Скандинавския полуостров, в Швейцария, Австрия и Северна Италия. Слънчево ще се задържи в по-голямата част от източната половина на континента, на Балканите, в Португалия и в западната половина на Испания.

В близките дни повече слънчеви часове ще има сутрин. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност, очакват се валежи и гръмотевици, на повече места и по-интензивни в четвъртък и петък. Температурите постепенно ще се понижават и в петък ще бъдат между 26° и 31°.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад