И днес опасно горещо, но с очакване за прохлада

08:11, 17.08.2024

Днес ще се задържи опасно горещо с максимални температури между 32° и 37°, в София - около 34°.

Ще преобладава слънчево време, но около и след обяд в Западна и Централна България ще се развива значителна купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони и в Дунавската равнина, ще превали и ще прегърми. Вятърът ще е слаб, в източните райони - до умерен от изток-югоизток.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър с посока от изток. Максималните температури ще са от 28° до 31°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

В планините по-значителна купеста и купесто-дъждовна облачност ще има в следобедните часове, когато на много места се очакват краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Вятърът в ниските части ще бъде слаб от изток-североизток, а по билата и върховете – слаб до умерен с посока от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра - около 22°.

Слънчево ще се задържи и в неделя и в понеделник, със следобедни валежи и гръмотевици главно в планинските райони. На повече места и по-интензивно ще вали във вторник в Западна и Централна България, когато и температурите слабо и временно ще се понижат. В сряда ще започне ново затопляне, а вероятността за валежи намалява.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад