Много слънчеви часове в събота

08:36, 25.05.2024

В сутрешните часове на места в равнините и котловините ще бъде с мъгли. През деня ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над планинските райони в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и в Източна България - умерен вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 10° и 15°, в София - около 12°, а максималните - между 23° и 28°, в София - около 23°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но без валежи. В сутрешните часове на места и по крайбрежието ще има мъгла. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат от 20° до 23°. Температурата на морската вода е от 18° до 20°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3 - 4 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 9°.

В неделя ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над Западна България ще се развива купеста, над планинските райони и купесто-дъждовна облачност и на отделни места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

В понеделник времето ще остане почти без промяна, но през следващите дни отново на много места в страната ще има валежи и гръмотевици, по-интензивни и с условия за локални градушки в следобедните часове.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад