Понижение на температурите и краткотрайни валежи през седмицата

06:10, 24.06.2024

Днес ще е предимно слънчево. Около и след обяд главно над Югозападна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са предимно между 32° и 37°, по-ниски в крайните източни райони, в София около 32°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб, по южното крайбрежие умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините преди обяд ще бъде слънчево. След обяд над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра около 19°.

През седмицата започналото понижение на температурите ще продължи. Във вторник в следобедните часове на места в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

В средата на седмицата над западната половина от страната ще се развива и по-мощна купесто-дъждовна облачност и се повишава вероятността за интензивни краткотрайни валежи, с локални значителни количества, гръмотевични бури и градушки.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад