Слънчево на запад, дъждовно на изток

06:00, 26.07.2024

Слънчево на запад, със следобедни превалявания на изток днес.

Още от сутринта облачността над източната половина от страната ще започне да се разкъсва и намалява, но след обяд отново ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Северозападният вятър отново ще се усили и ще бъде умерен до силен. Максималните температури ще бъда между 27° и 33°, в София - около 27°.

По Черноморието също на отделни места ще превали и прегърми. Облачността ще е променлива с умерен и силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 27° и 29°. Температурата на морската вода е 28°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд над масивите от Централна и Източна България с купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 13°.

В събота вятърът ще отслабне. Ще бъде предимно слънчево, но след обяд над източните райони ще се развие купеста облачност, не са изключени изолирани краткотрайни валежи. Максималните температури ще са между 29° и 34°.

В неделя и понеделник ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб, по Черноморието след обяд – умерен, от североизток. Температурите ще се повишат и в понеделник максималните ще са между 33° и 38°.

Във вторник в планинските райони след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Температурите ще останат почти без промяна.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад