Слънчево време, с превалявания в съботния ден

08:22, 10.08.2024

Днес ще преобладава слънчево време. Над Централна и Източна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър с посока от север-североизток. Максималните температури ще са между 31° и 36°, в София – около 31°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Над северното крайбрежие ще има по-значителни временни увеличения на облачността и на отделни места там ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, предимно от изток-североизток. Максималните температури ще са между 27° и 31°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще е 2 бала, след обяд в южните райони до 3 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Над източната половина от страната ще се развие по-значителна купеста облачност и на отделни места там ще превали и прегърми. Ще духа умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра – около 17°.

През следващите дни времето ще бъде предимно слънчево. В неделя и понеделник ще е без валежи. Вятърът ще е слаб, през първия ден в Източна България все още умерен, от север-североизток.

Във вторник по-значителни временни увеличения на облачността ще има над североизточните райони и там се повишава вероятността за изолирани краткотрайни валежи. Максималните температурите ще бъдат между 33° и 38°. В сряда ще превалява главно в Югозападна България, а температурите слабо ще се понижат.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад