Валежи, гръмотевици и захлаждане в средата на седмицата

06:00, 25.06.2024

Опасно горещо ще се задържи и днес. За пореден ден в 7 области с обявен жълт код. В повечето райони от страната максималните температури ще са в диапазона от 31° до 36°, в София - 31°, по-ниски по Черноморието. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в Западна и Централна България, ще превали и ще прегърми. Ще духа слаб, в Източна България и по Черноморието - до умерен вятър от изток-североизток.

На морския бряг ще се задържи слънчево. Максималните температури ще са от 26° до 29°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

В планините сутринта също ще бъде слънчево, но около и след обяд, главно в масивите от Западна и Централна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и ще прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър с посока от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 25°, на 2000 метра - около 18°.

В сряда максималните температури ще са между 30° и 35°, по Черноморието - около 27°, а през следващите дни ще се понижат с още 2-3 градуса. В дните до петък в Източна България ще се задържи слънчево. На много места в Западна и Централна се очакват интензивни валежи и гръмотевици, повишава се вероятността за градушки. Слънчево ще бъде отново в събота.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад