Валежи и условия за гръмотевични бури и градушки и днес

06:00, 14.06.2024

И днес ще има валежи, на места интензивни. Условия за мощни гръмотевични бури и градушки ще има главно в югоизточната половина от страната. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад и ще е умерен. Дневните температури ще са понижат още и максималните ще са между 22° и 27°, в София – около 22°.

По Черноморието също ще има валежи от дъжд и гръмотевици. На места главно в следобедните часове явленията ще са интензивни, с условия за развитие на мощни гръмотевични бури и градушки. Ще духа умерен вятър от север-северозапад.

Валежи и гръмотевични бури и в планините днес. С умерен и силен северозападен вятър ще нахлува по-студен въздух, който и там ще понижи температурите и максималните в курортите ще са между 14 и 17 градуса, в Банско - около 23.

Слънчево и опасно горещо ще остане и утре в южните части от Балканите, но в останалата част от полуострова температурите ще се понижават, а в много райони ще има проливни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки.

През почивните дни и през първите дни от следващата седмица у нас ще бъде предимно слънчево с малка вероятност за изолирани следобедни валежи, главно в планините и в планинските райони. След временното захлаждане, температурите отново ще се повишават.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад