Валежи, мощни гръмотевични бури и условия за градушки следобед

13:30, 25.07.2024

По-интензивни бяха валежите през изминалото денонощие в Западна и Централна България, на много места придружени от гръмотевична дейност. От измерените в станциите количества, по-значителни са в планинските райони, Чепеларе - 29 литра на кв. метра.

И в следобедните часове на много места ще има валежи, мощни гръмотевични бури и условия за градушки, по-интензивни в североизточните части от страната, както и в планинските райони и планините в Южна България. В Западна България облачността ще продължи да намалява, на много места до слънчево време.

Ще бъде и ветровито, с максимални температури в широки граници - от 25° на североизток до 32° на югозапад, в София около 27°, на морския бряг - от 27° до 30°.

През нощта вятърът ще отслабне. Валежи, в отделни райони с гръмотевици, ще има все още над Централна и Източна България, по-значителни в Централния Предбалкан. Още от сутринта облачността над източната половина от страната ще започне да се разкъсва и намалява, но след обяд отново на места ще превали и прегърми. Максималните температури в последния ден от работната седмица ще бъдат между 27° и 32°, в София - около 27°. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър.

По Черноморието също ще бъде ветровито. И там на отделни места ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат между 27° и 29°. Температурата на морската вода е 28°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

И в планините ще е много ветровито. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Ще има повече слънчеви часове, но след обяд над масивите от Централна и Източна България и на отделни места ще превали и прегърми.

През следващите дни ще бъде предимно слънчево, а температурите отново ще се повишават. Превалявания ще има в събота в източните, а в понеделник – в планинските райони от страната.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад