Валежите продължават - значителни ще са в западната половина от страната

06:21, 09.05.2024

Минималните температури днес ще са между 9° и 14°, в София около 12°, а максималните ще се понижават, повече в Северна България, на места в северозападните райони ще остават под 15°. В останалата част от страната ще са между 16° и 21°, в София около 16°.

Ще се задържи облачно, в много райони в западната половина от страната с валежи от дъжд, на места значителни по количество. В Югозападна България ще прегърми.

Вятърът ще бъде от североизток, в източните райони ще е умерен до силен и там валежите ще са по-слаби и на по-малко места.

Облачно ще бъде и над Черноморието със слаби валежи на отделни места, главно по южното крайбрежие. Ще духа умерен, временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са около 16°-18°. Вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала.

Валежи ще има и в планините, като над около 2500 метра ще са от сняг. На места главно в западната половина от страната ще са значителни по количество, а в югозападните райони ще има и гръмотевици. Ще бъде много ветровито с умерен и силен вятър с посока от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра около 5°.

Облачно ще бъде и в петък, с валежи все още главно в Южна България. Температурите ще са по-ниски от обичайните за първата половина на май: Максималните навсякъде ще остават под 20°.

В събота и неделя ще бъде предимно слънчево, само в планините и в Североизточна България ще превали. В понеделник вероятността за следобедни валежи и гръмотевици отново се повишава. Ще се повишават и температурите.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад