Значителни валежи днес и в близките дни

06:09, 02.05.2024
Значителни валежи днес и в близките дни

Минималните температури днес ще са между 8° и 13°, в София - около 10°, а максималните - от 17° до 22°, в София - около 19°. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

Облачността ще остане значителна. Ще има валежи от дъжд, на повече места и временно интензивни след обяд в Югозападна България, там се очакват и гръмотевици.

Облачно ще бъде и по Черноморието, на места ще превали дъжд. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще са около 15° - 17°. Температурата на морската вода е около 14°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

И в планините облачността ще се задържи значителна, с вележи от дъжд, над около 2500 метра - от сняг. На повече места и интензивни ще са валежите след обяд в масивите в Югозападна България, там и ще прегърми. Ще духа умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра - около 6°.

В петък ще остане облачно, с интензивни и значителни валежи от дъжд и гръмотевични бури. Температурите слабо ще се понижат. В събота валежите ще отслабват и спират. В неделя и понеделник облачността ще е купесто-дъждовна, но само на отделни места, главно в планинските райони, ще превали и прегърми. Температурите отново ще се повишват.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад