До края на деня валежите навсякъде ще спрат

08:00, 12.10.2024

Минималните температури ще бъдат между 10° и 18°, в София - около 12°, а максималните - от 15°-17° в Североизточна България до 23°-24° на места в Южна България, в София - около 19°.

Преди обяд все още над Източна България ще е облачно, на места с валежи, но до края на деня и там валежите ще спрат. В останалата част от страната облачността ще се разкъсва и намалява до слънчево време. Ще духа умерен северозападен, в източната половина от страната – север-североизточен вятър.

По Черноморието през по-голямата част от деня ще е предимно облачно и на много места ще има валежи от дъжд. Привечер валежите ще спрат и облачността ще започне да се разкъсва. Ще духа предимно умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 18° и 21°. Температурата на морската вода е от 20° до 22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините в западната част от страната облачността ще се разкъса и намалее, а над останалите масиви ще е значителна и преди обяд все още на места ще има валежи от дъжд. Ще духа силен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра -около 7°.

В неделя ще преобладава слънчево време, с разкъсана, предимно висока и средна облачност, вече без валежи. Ще бъде почти тихо и на отделни места в източните и котловинните райони за кратко сутрин ще има ниска облачност или мъгла. Сутрешните температури ще се понижат и ще са между 3° и 8°, по Черноморието до 12°, а дневните слабо ще се повишат.

През новата седмица ще бъде почти без валежи – само в отделни райони по Черноморието ще превалява слабо. В понеделник временно ще се затопли – минималните температури ще са между 7° и 12°, а максималните - между 20° и 25°.

Във вторник и сряда отново сутрин в котловините и на места в източните райони ще бъде мъгливо или с ниска облачност, а температурите ще се понижават.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад