Гръмотевични бури на изток, повече слънце на запад

06:00, 03.07.2024

Отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки ще има главно в източната половина от страната и в Рило-Родопската област. След обяд от югозапад облачността ще се разкъсва и ще намалява до предимно слънчево време. Ще духа умерен северозападен, в Югоизточна България – север-североизточен вятър. Максималните температури днес ще бъдат между 23° и 28°, в София – около 23°.

И над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, главно по южното крайбрежие придружени с гръмотевици, там има условия и за градушки. Ще духа умерен северозападен, на юг – север-североизточен вятър. Максималните температури ще са от 26° до28°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала, вечерта ще се усилва.

И в планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, по-интензивни ще са явленията в Рило-Родопската област. Ще духа умерен северозападен, по най-високите и открити части – югозападен вятър. Дневните температури ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра - около 13°.

В четвъртък ще преобладава слънчево време, с по-значителна облачност след обяд над Южна, Източна и Североизточна България, както и в планинските масиви от Югозападна България, и на места там ще превали и прегърми. Вятърът ще отслабне, а максималните температури в повечето райони ще бъдат между 26° и 31°.

През следващите дни до края на тази и в началото на следващата седмица над цялата страна ще бъде предимно слънчево. Температурите ще се повишават и в понеделник максималните ще са между 30° и 35°.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад