Слънчево и топло време с температури до 35°

08:33, 29.06.2024

Снимка: Татяна Добролюбова

Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 30° и 35°, в София около 29-30°.

Ще бъде слънчево. В следобедните часове над източната половина от страната и планинските райони ще има купеста облачност, но ще остане почти без валежи. Ще духа слаб, в Източна България и Източните Родопи умерен североизточен вятър.

По Черноморието ще бъде слънчево, но ветровито. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 26° и 30°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но ще остане почти без валежи. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра около 15°.

В неделя и понеделник ще бъде слънчево, в по-голямата част от страната и почти тихо. След обяд ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. По Черноморието ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Температурите ще се повишават и в понеделник максималните ще бъдат между 33° и 38°.

През следващите дни от северозапад ще проникне относително хладен въздух, а въздушната маса над страната ще се лабилизира.

Във вторник над Западна и Централна България, а в сряда и на изток ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки. Има повишена вероятност на отделни места валежите да са интензивни и значителни по количество. Температурите ще се понижават.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад