Високи температури сутринта, следобедни бури и днес

06:26, 03.06.2024

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отначало в западните райони, по-късно и на изток, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на повече места в западната половина на страната.

В Западна и Централна Северна България има условия за значителни валежи, гръмотевични бури и градушки. Вятърът в повечето райони ще остане от южната четвърт, слаб, в източните райони - до умерен. Температурите ще се задържат високи, преобладаващите максимални ще са 30° и 35°, в София - около 30°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. В следобeдните часове ще има купеста облачност, но вероятността за валежи е много малка. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. Максималните температури ще са 26 - 30°. Температурата на морската вода е 17 - 23°.

Над планините около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На повече места в масивите в западната половина на страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, на отделни места там явленията ще са интензивни. Ще духа до силен, по високите и открити части до бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра - около 16°.

Във вторник следобед и до полунощ ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На много места в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. В Централна, а привечер и в Североизточна България явленията ще са интензивни, ще има и градушки.

В сряда температурите ще се понижат и максималните ще бъдат между 24° и 29°. Условия за интензивни валежи и градушки има в Южна България. В четвъртък Краткотрайни валежи ще има на места в Източна България и планинските райони.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад