Захлаждане и валежи в близките дни, но и днес ще остане опасно горещо

06:00, 18.07.2024

И в четвъртък ще бъде предимно слънчево и отново много горещо. В следобедните часове в Северна България и планинските райони на Западна ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми, в отделни райони валежите ще са интензивни с временни усилвания на вятъра. Ще духа слаб, в Източна България – умерен североизточен вятър. Максималните температури в повечето райони ще са между 37° и 42°, в София – около 37°.

И по Черноморието ще е предимно слънчево и горещо. Ще духа слаб, след обяд - умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 32° и 36°. Температурата на морската вода е от 27° до 29°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините ще е предимно слънчево, но след обяд и там на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 33°, на 2000 метра – около 24°.

До края на тази и в началото на следващата седмица въздушната маса над страната ще е неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, по-мощна в часовете след обяд и до полунощ. Ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки. Има повишена вероятност за локални интензивни явления на повече места в Северна и Западна България, а в петък и в началото на следващата седмица – и в отделни райони на югоизток.

В Източна България вятърът ще остане до умерен, от североизток, а в останалата част от страната в неделя и понеделник временно ще бъде от запад. Ще започне захлаждане, което ще продължи до неделя, когато максималните температури ще са между 29° и 34°, на югоизток малко по-високи. В понеделник температурите отново ще се повишават.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад