Опасно време днес – високи температури, валежи, гръмотевични бури и градушки

06:20, 02.07.2024

В по-голямата част от страна ще бъде предимно слънчево със слаб до умерен вятър от юг-югоизток. След обяд и вечерта над Западна и Централна Българи се очакват валежи, гръмотевични бури и градушки, по-интензивни в Северозападна България. Вятърът ще започне да се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще прониква относително хладен въздух.

Максималните температури ще бъдат между 30° и 38°, в София - около 33°, по Черноморието – от 29° до 32°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд в масивите от Западна и Централна България ще има временно интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки. Ще духа умерен и силен югозападен вятър, който вечерта ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 29°, на 2000 метра - около 21°.

И в сряда ще има валежи, гръмотевични бури и градушки, главно в Централна и Източна България.

В четвъртък в северозападната част от страната ще бъде слънчево, а над Южна България и източните райони на места ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°.

В петък и събота ще бъде предимно слънчево, а температурите ще се повишават.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад