Как християнството обяснява НЛО във "Вяра и общество", 31.01.2015

Как християнството обяснява НЛО във Вяра и общество, 31.01.2015
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Християнството не отрича идеята, че Бог може да е създал и извънземни светове – тази събота във „Вяра и общество”

В този брой ви предлагаме:

Страхува ли се Църквата да говори за НЛО – разговор по тема, която може би у мнозина буди насмешка, но, уви, присъства почти ежедневно около нас: съществуването на извънземен разум и феноменът НЛО като негово проявление. Какво мислят християните за това? Отговорите - от нашите гости свещеник Николай Нешков от Българската православна църква и епископ Христо Писаров от Вселенската съборна църква на Христос. От тях ще научите: Как се отнася християнството към  идеята за съществуването на извънземен разум? Има ли свидетелства в Библията, че Земята е посещавана от НЛО още от дълбока древност? Може ли човек да вярва в Бог и едновременно с това да признава съществуването на извънземен разум? Ще чуете и какво мисли по темата американският квантов физик проф. Ричард Кархард.

Съвестта трябва да е единственият цензор за творецаспециален разговор с православния сатирик и карикатурист Благо Мегалов, автор на сборника „Свещица пред вечния огън”: за църковните карикатури и границите на пародия със свещеното.

В мир и бран, неотлъчно с армията – памет и бъдеще за институцията на военните свещеници. Материал, провокиран от честването на 100 г. от първата учебна година на Военната академия в нейната църква „Св. Архангели”

Сбъднатото обещание – разказ за големия християнски празник „Сретение Господне” в рубриката „Азбука на вярата”.

Екипът  на „Вяра и общество”

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад