„Вярата е куражът да живееш в едно несигурно време”

Цялото предаване
В предаването
Всички броеве

Във второто издание на „Вяра и общество” през новия сезон, с начален час на излъчване 16.00 часа ви предложихме:

• „Нека Вашето име бъде записано в книгата на живота” – това евреите си пожелават на Нова година, която е 5781-та от Сътворението на света. Празникът Рош Ашана е времето, когато се подготвят пречистени за новото начало. Няма фойерверки и пищни трапези, а смирение и покаяние. „Новата година е време за преосмисляне", споделя Роберт Джераси, член на Израилтянския духовен съвет. "за това, което сме направили, обещали, изпълнили. Това е време да поискаме покаяние и прошка. Това е времето на вярата и несигурността. Вярата не е сигурност, тя е куражът да живееш в едно несигурно време". От него ще научите защо еврейската Нова година започва със свирене на шофар в синагогата, а на трапезата се слагат задължително мед, ябълка и нар. Ще чуете и Псалом 27, който се чете на Рош Ашана.

• „Някой, когото смятаме за голям грешник може отдавна да е изплакал душата си!” – спомен за Видинския митрополит Дометиан (1934-2017 г.) три години след неговата кончина. Ще видите откъси от специалното интервю, което той даде на на Горан Благоев по повод 20-та годишнина от избирането му за Видински митрополит.

• „Поезията е личен молитвен израз към Бог.” Да споделиш сърцето си с Бог, чрез музика и вяра. Среща на зрителите на „Вяра и общество” с Виктор Макаров – бард с християнска поезия и песни: „Поетът с китара е човек, който споделя сърцето си и ако в сърцето му са залегнали любов или пък злободневни теми, той ги изразява. Музиката е своеобразен път към Него.” За музиката и вярата, за любовта и смисъла да носиш Бог в сърцето си, да твориш за Него и да се чувстваш обичан и удовлетворен. Ще имате възможност да чуете на живо негови изпълнения.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад