Архивите за една необявена война

Архивите за една необявена война
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В поредното издание ви предлагаме:

Християнски ценности срещу джендър идеология – Фондация „Пълноценен живот” организира протест срещу опитите за унищожаване на християнските ценности в българското общество. Чуйте мотивите на хората, които се събраха днес пред парламента.

„С контрол и репресия ДС се опитва да смачка вероизповеданията у нас и налага ритуалите на атеистичното общество” – повод за разговор в този брой на предаването е документалният сборник в 3 части, издаден наскоро от Комисията по досиетата за Държавна сигурност и вероизповеданията (1944-1991).

Събеседниците в студиото Екатерина Бончева от Комисията по досиетата, дфн Момчил Методиев (историк), пастор Ангел Пилев и доц. Дилян Николчев (богослов) се обединиха около мнението, че «внушенията на някои кръгове за това, че ДС е работила за доброто на БПЦ и другите вероизповедания намират своето пълно опровержение. В тези документи прозира организирано държавно усилие да се унищожи християнския мироглед, методичен план за смачкването на всички вероизповедания, защото религиозната вяра е опасна във всичките й измерения“.

Ще чуете цитати от трите сборника, които разкриват някои истински сензационни събития – като плана на ДС да опожари Цариградската патриаршия през 1970 година, за да скара Турция и Гърция.

Да служиш ревностно на Бога и на хората – памет за свещениците баща и син Полуганови от Поликраище, живели и служили преди 9.09.1944 г.

Всеки брой на предаването може да проследите и чрез неговите повторения: по БНТ1 – в неделя от 4.50 ч. и петък от 15.00ч. и по БНТ Свят в неделя от 11.00 ч. и понеделник от 4.05 ч.

Екипът на „Вяра и общество”

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад