Безсилна ли е Църквата срещу Хелоуин?

Безсилна ли е Църквата срещу Хелоуин?
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Българинът, небесен покровител на Букурещ – в деня на св. Димитър Басарбовски ще ви заведем до местата, свързани с неговото житие и почит.

Няма да се уморим да търсим отговор на въпроса - защо християнството днес все по-трудно предлага алтернатива на Хелоуин? Кой и защо агресивно и без обяснения натрапва една традиция, свързана със смъртта и злото, превърнала се в синоним на бездушие и пустота? Защо тази „традиция”, чужда на България и Православието се налага за сметка на традициите и почитта към Деня на народните будители, познат сред българите като празник на високия български дух и познанието и защо „Хелоуин” така драстично навлезе в българските училища и детски градини, стимулиран често и от самите учители? Горан Благоев ще дискутира по темата с доц. Клара Тонева – богослов, Ангел Иванов – православен публицист и студентката по „Културология” в СУ Виктория Роланска.

Вашите въпроси може да ги зададете на страницата ни във фейсбук „Вяра и общество”, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg, а също и на редакционния ни телефон 02/814 2175 – в събота до 13.30.

Св. Димитра Киевска – българката, която инвестира целия си имот в помощ на бедните, сираците и вдовиците. Десет години от нейната канонизация

„Блажени плачещите, защото те ще се утешат!” – беседа на доц. дякон Иван Иванов върху второто Блаженство.

Очакваме ви както обикновено по БНТ 1 в събота, вече с новия начален час на предаването – 14.00!

Екипът на „Вяра и общество”

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад