Да анатемосаш Путин

Да анатемосаш Путин
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

„Подмяна е ключовата дума на днешното време” – тази събота във „Вяра и общество” 

В този брой ви предлагаме:

Далеч от света, проблемите на света се виждат по-ясно – специални гости на предаването тази събота ще бъдат монах Атанасий и неговият послушник Андрей от атонския скит Каруля. Двамата светогорци, които често предизвикват противоречиви мнения сред православната общност, особено в Русия, ще ни обяснят защо обвиняват руския президент Путин за войната в Украйна, как Антихристът ще се появи като спасител на света и защо е нужно православните да приемат с трезва визия чудесата, които сензационно им се поднасят.

„От децата има какво да научим, стига да можем да ги слушаме” – младият свещеник Сава Кокудев, който е и баща на две дъщери, споделя опита си да привлича децата в храма. Вижте как под неговото напътствие в параклиса на Богословския факултет в София малчуганите с трепет се подготвят за Рождество Христово.

„Вярата в Бога не ме прави самотна сред българските писатели, а длъжна да говоря за нея” –  Теодора Димова, специален гост в навечерието на Рождество по повод най-новата й книга с есета Ороци.  „Синонимът на подмяната – от менте храни до менте хора и менте духовност. За истината никога не се говори на висок глас, за нея се шепти”. „Ислямът се настанява във Франция, защото има вакуум на християнски цености”. И още прозрения на Теодора Димова: „Сърцето знае по-добре от нас кога друго сърце гори в истинската вяра. Страшно е да има новоизографисан храм, изглеждащ добре, но да е празен и без хора”.

Детето, което видя Иисус – разказ за св. Игнатий Богоносец по случай празника му, който тази година е на 19 декември, съгласно изискванията на църковния Типик.

Екипът на предаването Ви пожелава  СВЕТЛИ И БЛАГОСЛОВЕНИ РОЖДЕСТВЕНСКИ ПРАЗНИЦИ! Следващата ни среща е на 26 декември, събота, от 16.40 ч. 

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад