Десет години с “Вяра и общество”

Десет години с “Вяра и общество”
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В деня, когато започва Богородичният пост, Ви припомняме материали, които са посветени на Божията майка и монашеството:

- „Ако сме истински монаси, ние ще свържем своята съдба със съдбата на целия свят”чуйте какво мисли за духовните послания на християнството и за неговите проекции в съвременния свят архимандрит Захариас. Отдаден на Божието слово православен духовник, той е имал изключителната благословия да бъде духовно чедо на стареца Софроний (Сахаров) – един от най-големите православни умове на ХХ век и основател на  православния манастир „Свети Йоан Предтеча” в Есекс, Великобритания, към чието братство принадлежи и архимандрит Захариас.

- „Св. Богородица Преславска” –  ще ви заведем сред руините на Велики Преслав, за да се докоснем до местата, свързани с един малко известен, но изключително интересен факт: първата християнска столица на България – Велики Преслав, а следователно и цялата Първа българска държава се е намирала под покровителството на Божията майка. За този факт няма писмени данни – сведение за него ни дава една миниатюра от хрониката на Йоан Скилица. После идват интерпретациите на специалистите...

- „Св. Богородица Ченстохова” – ще научите какво свързва Малко Търново с най-почитаната светиня на Полша – чудотворната икона на св. Богородица от Ченстохова, наричана още „Черната мадона”, както и защо католиците от източен обред у нас наричат църквата „Св. троица” в Малко Търново „Малката Ченстохова”

- „Защо Бог позволява да страдат добрите хора и оставя лошите да живеят безнаказано”разговор от 2009 година по извечната тема за това защо на света има зло, защо Бог ни наказва, след като ни е сътворил с любов и е всеопрощаващ баща. Гости в студиото са  представители на различни вероизповедания у нас - заместник главният мюфтия Бирали Бирали, представителят на Католическата църква в София отец Тадей от Ордена на отците кармелити и свещеник Александър Лашков от столичния храм „Св. Троица”.

„Българските епархии в Македония”кратка ретроспекция на българското църковно минало в Македония.

Екипът на “Вяра и общество”

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад