Десет години с “Вяра и общество”

Десет години с “Вяра и общество”
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В последното издание от поредицата летни повторения ви срещаме отново с:

Македонските монахини в Клисурския манастир – разказ за пътя на сестрите от малката монашеска общност към Бога и за избора им да преминат в лоното на Българската православна църква.

„Св. Богородица Търновска” – от рубриката „Чудотворните образи” ще научите за малко известната богородична икона (ХVI в.) от църквата “Успение Богородично” в Търново, която е почитана като закрилница на старопрестолния град. Ще научите и защо върху нейния сребърен обков има и надпис на османски език.

„Българският папа Йоан ХХІІІ” – през погледа на историци, духовници и негов племенник, спомени за Анджело Ронкали, главата на Католическата църква, останал в световната история с името папа Йоан ХХІІІ, а в българската памет – и като „българският папа”.

Актьорите и вярата – разговор с Георги Къркеланов и Ивайло Захариев за мотивирания им избор да бъдат християни.

Етно-религиозните послания на стадото от 120 берлински мечки – припомняме ви пътуващата изложба с фигури на мечки, изрисувани в духа на различни традиции и култури, които призовават към разбирателство и толерантност по света. Ще научите прелюбопитни неща за начина, по който отделни нации натрапчиво или дискретно представят своята религиозна идентичност.

На 12 септември очаквайте първата ни актуална среща за новия сезон!

Екипът на “Вяра и общество”