Десет години с “Вяра и общество”

Десет години с “Вяра и общество”
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В поредния ни сборен брой ви припомняме:

- „Богородица държи Аморгос в полите си” – видеопътуване със стих на Одисеас Елитис до една малко позната у нас, но уникална православна светиня - манастира „Света Богородица Хозовиотиса” на гръцкия остров Аморгос.

- „Твърдението, че повече от 80 % от българите са православни, не отговаря на истината, защото едва 5 % от тях водят православен начин на живот” – разговор с митрополит Йосиф от 2007 година. Духовният пастир на нашите православни сънародници в Съединените щати, Канада и Австралия говори открито за проблемите в Българската православна църква, които все още са актуални.

- „Библията и науката не си противоречат” – в това ни убеждава в специалното си интервю за „Вяра и общество” канадският учен проф. Хайнц Ликлама, който в серия от свои научни изследвания разкрива, че археологията е отлично доказателство за достоверността на текстовете в Библията – дори и за Потопа.

- „Българският взвод в Зографския манастир” – ще чуете разказа за една непозната история, оживяла сред документите, пазени в Централния военен архив във Велико Търново – така, както я разкрива след дълго проучване авторът на предаването Горан Благоев. Тя ще ни пренесе във времето на Балканската война, когато полурота от 62-ма български войници охранява Зографския манастир – при това не от върлуващите по това време банди от османски войници, а от частите на една православна държава, съюзник на България...

Екипът на “Вяра и общество”

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад